1e Toernooi Cardiosport Rijnmond 2015

09-05-2015

Fotocollage Toernooi Cardiosport Rijnmond 2015

Bekijk hier de mooiste foto's.

DE GROTE DAG IS AANGEBROKEN !

Om 9.55 uur werd het toernooi geopend door onze voorzitter Hans Vroom.

Waarna de warming-up volgde door Ada.

Op het ritme van 2 opzwepende nummers: She Moves -Alle Farben en Never Felt So Good - Michael Jackson, twee toepasselijke teksten, werd er behoorlijk goed meebewogen. Alle spieren werden opgewarmd . Rekken en strekken en we konden beginnen met de wedstrijden. Cas en Peter van de wedstrijdleiding, een gouden duo zo bleek later, waren er helemaal klaar voor. De indeling van de velden werd omgeroepen.

"Teams klaar?

Scheidsrechters klaar?

Tellers klaar?

STARTEN MAAR!"

Peter van der Schot en Cas Jonsthovel.

Onze eerste wedstrijd moesten we al direct tegen Haagsche Bluf, die op volle sterkte waren gekomen. Een spannende strijd die mooi gelijk opging. In de laatste fase werd ons team toch wat sterker en de strijd werd dan ook gewonnen met 32-28. Phoenix Purmerend was de tweede tegenstander van vandaag. Een vrij zwak team wat normaal gesproken in de onderste regionen eindigt, maar altijd met veel plezier meedoet. De uitslag werd 19-52 voor de thuisploeg. De laatste wedstrijd in de voorronde ging tegen Heart Beat Almere2. Doordat het 2e team te weinig spelers had, deden er twee spelers van het 1e team mee en waren dus behoorlijk sterk. Gelukkig waren wij ontzettend gemotiveerd en gesteund door het publiek, wonnen we ook deze match met 34-27. De laatste wedstrijd in de poulefase ging tegen Leiden e.o. Een club die wisselvallig presteert. Het was een leuke strijd, die mooi gelijk opging. Halverwege kreeg Ada kramp in haar kuit en voet en moest gewisseld worden. Yunus (team 2) nam de laatste paar minuten haar plaats in. Yunus, die normaal ook vaak met team 1 meespeelt, sloeg zich er goed doorheen en er werd dan ook gewonnen met 39-26. De eerste 8 wedstrijdpunten waren binnen. 1e in de poule, dus op naar de kruisfinales voor de 1e, 2e of 3e plaats, samen met Cardio Cracks Den Haag ( winnaar poule B) en Heart Beat Almere 1 ( winnaar poule C). Ondertussen was het publiek in grote getale aanwezig, wat we bij andere toernooien nog nooit meegemaakt hebben. Ik had dus ook van te voren, iedereen van de vereniging, persoonlijk of per e-mail, uitgenodigd om te komen kijken. Sponsors, medesporters en familie zaten dolenthousiast op de tribune en leefden heel erg mee met de verrichtingen van ons team en team 2, die om de plaatsen 7, 8 en 9 moesten strijden. Team 1 had als eerste wedstrijd Cardio Cracks als tegenstander. Ada kon gelukkig weer meedoen na de krampaanval. Cardio Cracks is een goed team met een paar spelers die heel hard kunnen smashen."Rustig blijven en je eigen spel blijven spelen. Niet in paniek raken als je achter komt te staan. We hebben tenslotte 25 minuten de tijd en er kan nog van alles gebeuren." waren de woorden van Lauran. Enkele seconden voor het einde was de stand gelijk. 42-42. Peter moest serveren. Alles in drieën spelen, een harde smash..........en ja hoor, 43-42 TIJD!!!!!! De eerste punten waren weer binnen.

De finalewedstrijd ging tussen Heart Beat Almere 1, die ook hun eerste kruisfinale gewonnen had, en Cardiosport Rijnmond 1. Spanning ten top. Ook deze wedstrijd ging gelijk op. Het publiek ging uit hun dak en ook de andere teams, die op dat moment niet hoefden te spelen, kwamen op de herrie en spanning af. Heart Beat is een hele fanatieke vereniging. Willen, als ze in de finale staan, dan ook persee winnen. Wij natuurlijk ook, maar we zijn al blij als we 2e of 3e worden. Het werd een spannende strijd. We stonden op een gegeven ogenblik met 6 punten achter. Maar Lauran maande ons tot kalmte. Er gaat zo'n rust van hem uit! "Gewoon je eigen spel blijven spelen en het komt goed!" We kwamen terug en stonden gelijk. Almere raakte enigszins in paniek. Wisten niet wat hun overkwam en gingen fouten maken. Trokken zich terug in de verdediging omdat Jhon moest serveren. Normaal gesproken serveert Jhon altijd heel hard naar de achterlijn. Nu serveerde hij heel subtiel vlak over het net. SURPRISE!!! We liepen uit. Het publiek en omstanders werden steeds enthousiaster en bij het eindsignaal hadden we de winst te pakken, 37-46.

FEEST!!! Heart Beat ( teleurgesteld ) feliciteerde ons heel collegiaal en bedankte ons voor een leuke en spannende wedstrijd. Zij werden uiteindelijk 2e en de Cardio Cracks 3e, omdat zij niet alleen tegen ons, maar ook tegen Heart Beat verloren hadden.

Nu nog even naar Cardiosport Rijnmond 2 kijken om de 7e, 8e, 9e plaats.

Helaas verloren zij hun twee kruisfinale wedstrijden en een 9e plaats was hun toebedeeld.

Jammer! Maar iedereen had het ontzettend naar hun zin gehad. Dat is toch het belangrijkste van zo'n dag. We spelen tenslotte voor het plezier en niet in de Hoofdklasse voor het Nederlands Kampioenschap.

Om 17.15 uur de prijsuitreiking in de kantine. Gezelligheid ten top. Iedereen genoot van een drankje met een heerlijk bittergarnituur.. De sfeer was geweldig. Eerst werden de wedstrijdleiding, scheidsrechters, EHBO -ers en fotograaf in het zonnetje gezet en bedankt voor hun medewerking. Zij hadden dit geheel belangeloos gedaan op hun vrije zaterdag en kregen een prachtig boeket bloemen en een heerlijke fles wijn. Iedereen ging op de foto.

Wedstrijdleiding: Cas en Peter

EHBO: Irma, Charles en Johan (niet op de foto)

Fotograaf: Wim Borsboom

Scheidsrechters: Henk, Tony, Alamara, Hans en Frans

De mooie medailles voor de plaatsen 4 tm. 15 werden omgehangen. Een stevige handdruk van Ron en Jhon en een dikke kus van Ada was hun beloning. Het uitreiken van de bekers was een geweldig moment.

Op de 3e plaats Cardio Cracks den Haag

Op de 2e plaats Heart Beat Almere 1

Op de 1e plaats Cardiosport Rijnmond 1

Een groot applaus en gejuich volgde. "Zo'n goeie hebben wij nog niet gehad."

9e plaats voor Cardiosport Rijnmond 2

Nu tijd voor een borrel. Alle spanning van je af laten glijden en nagenieten van een fantastische dag. Tussen 18.00 uur en 18.30 uur gingen de verenigingen weer naar huis. De meesten hadden nog een flinke reis voor de boeg.

Met 10 man / vrouw , een combinatie van team 1 en 2, zijn we nog gezellig bij Chinees Restaurant Tim Hong wezen eten. En hebben een flinke toast uitgebracht op een geweldig resultaat. Het werd nog een heel gezellige avond. Maar dat heb je al snel als je een paar leuke en sympathieke mensen om je heen hebt. Om 22.30 was het echt tijd om naar huis te gaan. Het was een lange dag voor ons geweest vanaf 8.30 uur. We zijn tenslotte geen 20 meer. We kunnen in ieder geval terugkijken op een geweldige dag, die verliep zoals het gepland was. Iedereen was in opperbeste stemming, publiek in grote getale aanwezig, sponsors die veel belangstelling toonden, scheidsrechters en de mensen van de EHBO, die hun taken goed uitvoerden, de meiden van de horeca, waar niks teveel voor was, Wim Borsboom (HTC DELFT) die heel de dag op foto's heeft vastgelegd. En last but not least, onze wedstrijdleiders Cas Jonsthovel en Peter van der Schot, die goed voorbereid aan hun job begonnen en geen steekje hebben laten vallen. Wat een team! Geweldig zoals zij alles in goede banen hebben geleid.

KLASSE MANNEN!!!

Het seizoen zit erop, 't is een topjaar geweest.

Veel voor,- soms tegenspoed, maar het eindigde in één groot feest.

Van de 4e plek opgeklommen naar plek 1 in Schiedam.

Ja, die gekke Cardiosporters, die kunnen er echt wel wat van.

We hebben veel gereisd, van Almere, Apeldoorn naar Koog aan de Zaan.

Af en toe moesten we er zelfs voor in een behoorlijk lange file staan.

Maar wat waren het geweldig, schitterende dagen.

En als het weleens tegenzat, je hoorde niemand klagen.

We houden nu een zomerstop, tot oktober van dit jaar,

Dan gaan de toernooien weer beginnen en strijden we weer tegen elkaar.

Ik wens iedereen een fijne zomer, zonnig en mooi

en ik hoop jullie volgend jaar weer te zien bij ons eigen toernooi.

Fijne vakantie!

Ada