1e Toernooi Haagsche Bluf 2017

29-04-2017

Een spannende dag vandaag! Het allereerste toernooi van Haagsche Bluf in Rijswijk.

De onvangst was vriendelijk door de kleindochter van onze Willem, die heel de dag als gastvrouw en aanspreekpunt fungeerde.

Gezellig even aan de koffie en dan omkleden voor weer een sportieve dag.

Wij waren ingedeeld bij Phoenix, Delft en Anna Oss.

Om 10.00 uur klonk het eerste fluitsignaal.

Van Phoenix werd er ruimschoots gewonnen met 27-16

De volgende strijd moesten we aantreden tegen het steeds sterker spelende Delft. Geheel onverwachts werd er door ons verloren met 19-24.

De derde wedstrijd tegen Anna Oss. Dit team had vandaag een paar leuke, sterke spelers opgesteld, maar konden toch niet op tegen ons. Wij wonnen wederom, nu met 25-15

Doordat zowel Rijnmond als Delft en Oss 2 wedstrijden gewonnen hadden werd het spannend in de voorronde.

Alle drie hadden we 4 punten verzameld, dus werd er naar het aantal gescoorde punten gekeken. En je raadt het al.........Cardiosport Rijnmond

als 1e in de poule naar de volgende ronde.

Hartenjagers, een geduchte tegenstander, was eerst aan de beurt. Deze wedstrijd ging helaas verloren met 25-22. Dit team kwam een speler tekort dus werd de hulp ingeroepen van Rene (Oud Capri). Hij kan zo vreselijk hard serveren en smashen, dat we daar gewoon een aantal punten mee verspeeld hebben. Achteraf gezien, als Rene er niet bij geweest was, hadden we wellicht in de finale gestaan.

De tweede wedstrijd moesten we aantreden tegen de Meerbloem. Een leuke ploeg, die best, met vlagen, goed staat te spelen. Helaas voor hun waren wij toch de betere en wonnen we met 24-18

De laatste wedstrijd in de winnaars/verliezerspoule was tegen de Cardio Cracks. Een stugge ploeg met een aantal sterke spelers die hard smashen. Het ging dus heel de wedstrijd gelijk op , maar uiteindelijk wonnen we nipt met 24-23.

Doordat Hartenjagers en Oud Capri (in de andere poule) alles gewonnen hadden stonden zij in de finale en niet wij (met dank aan Rene, hihihi).

Wij moesten strijden tegen Heartbeat Almere. Het werd een geweldige partij. Wij zaten helemaal in de flow en foutjes werden er bijna niet gemaakt. Onze beste wedstrijd van de dag. Heartbeat was ook in goede doen en het werd een mooi gelijk opgaande strijd, die uiteindelijk toch door ons gewonnen werd met 25-23. Een derde plaats tot gevolg. Een mooi resultaat, waar we een fantastische beker voor kregen.

De finale tussen Oud Capri en Hartenjagers werd uiteindelijk gewonnen door Oud Capri met 27-16.

We kunnen weer terugkijken op een geweldige dag, met dank aan Haagsche Willem voor de goede organisatie.

Tot over 2 weken in Schiedam bij het toernooi van Cardiosport Rijnmond, dat na dit toernooi verder gaat onder de naam:

FRIENDS 4 LIFE.