De Meerbloem Zoetermeer 2016

19-03-2016

Vandaag was het de beurt aan "de Meerbloem"in Zoetermeer. We speelden dit keer met invaller Frits van der Hoeven.

Van te voren was er bij de organisatie van het toernooi een boel misgegaan. Zo klopte er niets van het schema en onze naam stond vermeld als "Cardiosport Rijnland". 1 Dag van te voren kregen we gelukkig wel een goed wedstrijdschema toegestuurd, alleen onze naam was niet veranderd.

De Meerbloem speelde in 2 poules : 1 Hele sterke en een wat zwakkere.

De eerste wedstrijd waren wij zelf nog niet aan de beurt, maar er werd aan Ada gevraagd of ze, samen met Roland van de Hartenjagers, mee wilde spelen bij Leiden, omdat zij weer mensen tekort kwamen.

Onze eerste eigen wedstrijd ging tegen de Hartenjagers. Daar ons team altijd even op stoom moet komen en ook omdat we aan de speelwijze van Frits moesten wennen, konden we het net niet winnend afsluiten van een héél sterk spelend Hartenjagers, en verloren we met 2 punten verschil 23-25. Snel vergeten en door naar de volgende.

Haagsche Bluf was niet op zijn best vandaag, mede doordat Willem geblesseerd was en deze strijd wonnen we dus glansrijk met 32-20

Wedstrijd nr.3 waren onze vrienden en trainingsmaatjes van Oud Capri. We kwamen al snel een paar punten voor, maar hoe het kwam weten we niet, we raakten volledig de weg kwijt en sloegen geen deuk meer in een pakje boter. Einduitslag 12-31 voor de Rotterdammers.

Poulewedstrijd nr.4 was Cardio Cracks uit Den Haag. We hadden ons weer enigszins hersteld, maar daar was ook alles mee gezegd. We volleybalden weer iets beter, maar de vorm en het niveau waarin we de laatste tijd verkeren, werd niet gehaald. We wonnen uiteindelijk wel met 29-24.

De laatste wedstrijd in de poule was tegen Heartbeat Almere. Revanche voor twee weken geleden, toen we met 3 punten verschil verloren, tegen dit fanatieke team. We gingen er vol voor en wonnen nipt met 24-23.

Hartenjagers had alle poule wedstrijden gewonnen, als 1e geplaatst.

Oud Capri werd 2e in de poule

en Cardiosport Rijnmond (Rijnland) 3e.

We moesten nu in de kruisfinale spelen tegen de n.r4 uit poule A en dat was Phoenix uit Purmerend.Deze wedstrijd sloeg hélemaal nergens op. Van beide kanten ging alles fout. Waarschijnlijk omdat de motivatie op een zeer laag peil stond. We wonnen wel dik met 38-18. De einstand moest uiteindelijk bepaald worden door weer een wedstrijd tegen Heart Beat te spelen en, het is niet te geloven, die wonnen we voor de tweede keer. Nu met 28-24.

Wij bereikten hiermee de 5e plaats en HeartBeat werd 6e.

In de kruisfinales hebben Ron en Jhon ook nog een keer met Leiden meegedaan om hun te helpen tegen Oud Capri.