Toernooi Heartbeat Almere

16-02-2019

Vandaag met een gedeeltelijk nieuw team naar Almere. Doordat Peter de griep had en Erik andere verplichtingen, gingen Paul en Alex mee.

Het toernooi vond plaats in een geheel nieuwe sporthal. Mooi, groot en licht. Het was alleen jammer dat er geen netten tussen de velden hingen, zodat je te vaak last had van de bal uit de andere velden.

Wij waren ingedeeld in poule B. Op papier een zwakke poule, maar niets bleek minder waar. De 1e wedstrijd moesten we tegen OBHR Gendt. Zij speelden met een vrij nieuw team en hadden er een paar goede, sterke, lange volleyballers bij. Wij moesten, met de andere opstelling, erg aan elkaar wennen, dus ging deze wedstrijd verloren met 22-32.

De 2e wedstrijd hadden we onze vorm weer aardig te pakken en speelden tegen Weer Bewegen uit Rotterdam. 48-12 winst.

Na 2 wedstrijden rust en een pauze van 40 minuten ( we konden gelukkig bij andere teams meespelen om warm te blijven), moesten we spelen tegen de Haagsche Bluffers. Dit bleek nog steeds geen geoliede machine, ondanks de pogingen van Willem om dit team te sturen en aanwijzingen te geven. Helaas voor de Hagenezen, maar het werd 46-15 voor ons.

De laatste wedstrijd in de voorronde was tegen Phoenix. Dit was een leuke wedstrijd om te spelen, want het ging mooi gelijk op. De winst ging toch uiteindelijk naar ons. 34-31.

Na de 2e pauze ging het toernooi weer verder met poule A tegen poule B.

Wij waren 2e in de poule geworden door het verlies tegen OBHR en moesten aantreden tegen Heart Beat, de nr. 2 van poule A.

Verleden jaar was dit net zo, alleen toen ging het om de 1e en 2e plaats. Heartbeat won toen met 27-26. Dat moest dus nu maar andersom.

De wedstrijd ging mooi gelijk op en was heerlijk om te spelen. Maar de winst ging uiteindelijk toch naar Heart Beat met 28-34.

Doordat "de Meiden" buiten mededinging speelden (zij zijn een écht volleybalteam) schoven we allemaal een plekje op in de rangschikking. Een mooie 3e plaats was voor ons. Heart Beat eindigde als 2e en OBHR als 1e.

We kunnen weer terugkijken op een hele leuke en gezellige dag.

Nu gaan we toeleven naar 23 maart. Het 1e lustrum toernooi van Friends4Life in Schiedam.

TOT DAN!