Haagsche Bluf 2018

28-04-2018

Zaterdag 28 april, de dag dat Haagsche Bluf haar 2e toernooi organiseerde.

En wat voor een dag! het was weer zó gezellig.

Bij binnenkomst werden we leuk ontvangen door de kleindochters van Willem, die heel de dag hielpen met de wedstrijdleiding en tegelijkertijd als gastvrouwen het aanspreekpunt waren voor eventuele vragen.

Om 9.00 uur eerst heerlijk aan de koffie met z'n vijven. Peter kwam op de fiets, maar die was er nog niet. 9.30 uur, tijd voor een tweede bakkie koffie. Peter was er nog steeds niet. 9.45 uur omkleden om in te spelen. Peter was er nóg steeds niet. 10.00 uur warming-up. En......Ja hoor,

eindelijk, Peter was gearriveerd. Had zich in de tijd vergist, dacht dat het toernooi om 11.00 uur zou beginnen. Maar goed, we waren compleet. Het feest kon beginnen.

De 1e wedstrijd van vandaag was tegen de Cardio Cracks. Deze wonnen we vrij gemakkelijk met 26-12. De 2e tegen Hartenjagers , maar wat er vandaag met deze ploeg aan de hand was weet ik niet, maar zij verloren alle wedstrijden in de voorronde. Weer een gewonnen wedstrijd voor ons 21-14.

De 3e ging tegen H.T.C.Delft. Ook deze wonnen we vrij gemakkelijk met 23-13. De laatste poulewedstrijd speelden we tegen Hart Vooruit Vleuten de Meern en werd ruimschoots gewonnen met 26-12.

Eerste in de poule, op naar de kruisfinales.

Meteen troffen we de zwaarste tegenstander van vandaag, de Cardiofitters uit Veenendaal. Dit werd een ongelooflijk spannende strijd. Zó spannend dat het uiteindelijk in een gelijkspel eindigde 22-22

De volgende tegenstander waren de Haagsche Bluffers. Het ging lang gelijk op , maar toch wonnen wij weer, wel met een klein verschil maar toch.......21-18.

Wedstrijd 3 in de vervolgronde moesten we wederom tegen Delft, die we in de voorronde met 23-13 verslagen hadden. Dit keer was het niet veel anders 23-14.

De laatste wedstrijd van vandaag ging tegen VéPéZet. Deze wedstrijd moesten we met 5 punten verschil winnen om de Cardiofitters voor te blijven voor de finaleplek tegen Oud Capri.

Jammer maar helaas, We eindigden met een gelijkspel 19-19.

Wij moesten dus strijden om de 3e en 4e plaats tegen Leiden. Zij hadden zelf maar 5 spelers en riepen dus de hulp in van René (wie anders) van Oud Capri. Spannend was het tot op de laatste minuut, want ook deze wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Er was afgesproken dat we verder zouden spelen tot wie er als eerste 3 punten gescoord zou hebben. Dit werd uiteindelijk Leiden.

Net buiten de prijzen dit keer. Maar om van 18 teams op de 4e plaats te eindigen is toch wel mooi.

We hebben weer genoten en hebben na afloop nog even flink geproost op een geweldige, gezellige dag.

Over 2 weken breekt het grote spektakel aan bij ons in Schiedam.

WIJ HEBBEN ER ZIN IN!!!