Hartenjagers 2015

17-10-2015

OMDAT IK MET VAKANTIE WAS, HEEFT ONZE RAZENDE REPORTER RON VOOR DIT VERSLAG GEZORD.

Na de zomer is dit het eerste toernooi wat we als volleybalploeg spelen. Op zaterdag 17 oktober was het zover, we zouden eerst met 7 man gaan, maar helaas moest Peter Stam afzeggen vanwege privé omstandigheden. Van het team was Ada met vakantie, wat is belangrijker vakantie of volleyballen, en had Lauran een andere afspraak. We hadden wel een nieuwe kracht, Martin genaamd, die ook een aardig balletje kan spelen. We gingen om 8:30 uur op weg met 6 man: Jhon, Jan, Erik, Martin ,Yunus en Ron.

Na de gebruikelijke ontmoetingen met de andere teams en het bijkletsen begonnen we het toernooi tegen VVSS Anna uit Oss. Wij hadden hier nog nooit tegen gespeeld, dus dit was een nieuwe tegenstander voor ons. Na een zeer slap begin van onze kant, en met meerdere invallers, was het dan ook even wennen. Maar al snel vonden we onze draai en gingen beter spelen. Er werd dan ook geprobeerd om zoveel mogelijk in "drieën" te spelen. Ook na het gebruikelijke slaapje van Yunus wisten we uiteindelijk makkelijk te winnen met 32-16.

De tweede wedstrijd was tegen HTC uit Gouda. De tegenstander was al bang en kwam al vragen of we niet zo snel en hard wilde spelen. Dit werd een makkelijke wedstrijd voor ons, gelijk al een 5-0 voorsprong en daardoor werd de concentratie helaas snel slechter en slechter. Doordat de tegenstander heel veel fouten maakte, werd het toch nog een makkelijke overwinning van 36-14.

De laatste wedstrijd uit de voorronde was tegen de Meerbloem uit Zoetermeer. Deze wedstrijd moest bepalen wie er 1 en 2 werden in de poule. Vanwege de vorige wedstrijd werd dit van onze kant ook een slechte wedstrijd die heel chaotisch verliep. We begonnen met een grote voorsprong, maar die werd halverwege de tijd geheel weggegeven en daarna keken we steeds tegen een kleine achterstand aan. Vooral Ron was niet bij de les (voor zijn doen slecht) en dat scheelde veel punten. Met veel pijn en moeite werd het uiteindelijk een gelijkspel van 21-21 en werden wij op een beter puntensaldo 1e in de poule.

Na de pauze gingen we verder met de kwartfinale's. De eerste poulewedstrijd, was tegen OBHR uit Gendt. Deze wedstrijd werd er in ieder geval beter gespeeld en met name Erik was in bloedvorm. Hij scoorde veel punten en nam het team op sleeptouw. We wonnen deze wedstrijd met 29-20 en de eerste punten hadden we weer te pakken.

De volgende wedstrijd was tegen onze vrienden van Oud Capri uit Rotterdam, zij waren met slechts 5 man en riepen de hulp in van de beste speler van Heart Beat Almere. Dit omdat zowel Ron als Jhon niet met Oud Capri konden meespelen dit keer, terwijl dit wel in de andere wedstrijden gebeurde. Oud Capri was iets beter dan ons en konden, de in het begin opgelopen achterstand, niet meer goed maken. Uiteindelijk verloren we met 27-20.

De zesde en laatste wedstijd in de poule was tegen Cardio Cracks uit Den Haag. Deze wedstrijd werd er weer goed door ons samengespeeld en iedereen was weer bij de les. In het tweede gedeelte van de wedstrijd leek wel of er sommige van ons, Jan en Yunus, moe werden en slechter gingen spelen. Ze werden meegetrokken door de rest en werd ook deze wedstrijd gewonnen met 27-20. Dus na dit resultaat (1 verloren, 2 gewonnen, dus 4 punten) moesten we om de 3e en 4e plaats spelen.

Deze strijd ging tegen Heart Beat uit Almere. Het leek wel of de vermoeidheid echt parten ging spelen of dat we te lang moesten wachten op deze wedstrijd, want na een goed begin werden we steeds chaotischer en slechter. Er werden veel onnodige fouten gemaakt en de concentratie was niet meer top. Helaas ging deze wedstrijd met 27-23 verloren, wat onnodig was. Door dit resultaat werden we 4e. Geen slecht resultaat, maar het had beter gekund. Op naar het volgende toernooi, dit is op 7 november bij HTC te Gouda.

Een van onze mensen , Ron, moest nog wel aan de bak in de finale wedstrijd om Oud Capri te helpen. Dit was een heel leuke en spannende wedstrijd die in de normale tijd in een gelijkspel eindigde. Een verlenging van 5 minuten was noodzakelijk om de winnaar te bepalen. Dit werd uiteindelijk HartenJagers uit Zaandam. Van harte gefeliciteerd!!!

Eerste op jullie eigen (goed) georganiseerde toernooi. GEWELGIG!!!