Hartenjagers 2016

22-10-2016

De vakantie is voorbij en de Hartenjagers trappen het nieuwe seizoen af met hun 5e toernooi.

Om 8.30 uur vertrokken we naar het altijd gezellige toernooi in Oostzaan. We hadden dit keer een leuk team bij elkaar gesprokkeld met: Jhon, Ron, Peter, Erik, Frans en Ada. We waren er helemaal klaar voor na de trainingen van afgelopen zomer met Oud Capri. Maar je kunt nog zo hard trainen, op de dag dat het moet gebeuren heb je gewoon een offday.

Het toernooi was verdeeld in 3 poules.

Wij zaten in de poule met VéPéZet, H.I.B.Kennermeland, Harttrimclub Cardiofitters en de Bovenkuier. Laatste twee genoemde verenigingen waren nieuw.

Onze eerste wedstrijd was gelijk de zwaarste van de dag tegen VéPéZet. Een team wat wekelijks met elkaar traint en uit wat jongere mensen bestaat. Ik wil niet zeggen dat we van het veld gespeeld werden, maar bij ons ging er zo veel fout dat we vanaf het begin al tegen een achterstand aankeken. VéPéZet speelde gewoon hun eigen spelletje en won uiteindelijk met 33-19. Nu moeten wij de eerste wedstrijd altijd op stoom komen, maar zó'n uitslag was echt niet nodig geweest. Er is nog niets verloren en gaan gewoon op naar de volgende tegenstander.

Dat was H.I.B.Kennermeland. We waren inmiddels allemaal weer bij de les en speelden iets georganiseerder. Het was nog niet je van het, maar wonnen uiteindelijk met een klein verschil 28-26.

De volgende onmoeting was tegen de Cardiofitters uit Veenendaal. Een nieuwe vereniging in de database. Een leuk team met behoorlijk veel lange mannen in hun gelederen.

De strijd ging mooi gelijk op. Dan stonden wij op voorsprong en dan de Cardiofitters. Tot een paar seconden voor het einde was de stand gelijk 30-30.

Wij moesten serveren en na een aantal keren de bal rondgespeeld te hebben scoorden de tegenstander het laatste en beslissende punt.

Verloren op 1 puntje. 31-30.

De 4e en laatste wedstrijd ging tegen de Bovenkuier. Ook een nieuwe vereniging. We wisten dus niet wat voor team het was en hoe ze speelden. Nou, dat deden ze zeker niet onverdienstelijk.

Maar wij waren toch net iets beter, nog niet helemaal optimaal, maar toch.....

We wonnen met 34-27.

Tweede in de poule net als Oud Capri en Hartenjagers in de andere poules.

Dit kon dus leuk worden. De teams die meestel bij de eerste 3 eindigen moesten nu tegen elkaar strijden om de 4e, 5e en 6e plaats.

Allereerst speelden Hartenjagers en Oud Capri tegen elkaar en werd dik gewonnen door onze vrienden uit Rotterdam.

Toen waren wij aan zet tegen Oud Capri. In het begin een ongelijke strijd. Oud Capri nam een flinke voorsprong. Maar we kwamen terug en gingen ineens wat beter spelen. Beetje bij beetje haalden we in , maar verloren nipt met 29-24.

De laatste en beslissende wedstrijd tegen de Hartenjagers. We hadden eindelijk de vorm weer terug waar we de gehele dag op gewacht hadden en speelden de sterren van de hemel. Winst met 35-24.

Oud Capri een 4e plaats

Cardiosport Rijnmond 5e plaats

Hartenjagers 6e plaats

VéPéZet won dit toernooi, maar dat was vanaf het begin al te voorspellen.

We kunnen weer terugkijken op een heel gezellige dag bij een goed georganiseerd toernooi.

Tot slot nog even een drankje en een hapje met z'n allen in de kantine waar de prijzen uitgereikt werden. Ook kreeg ik nog een mooi boeket bloemen. Zó leuk!

Grrrrr weer niet gelukt!!!

Over twee weken, op 5 november, gaan we naar Gouda. En laten we hopen dat we daar écht laten zien wat we kunnen.