Heartbeat Almere 2016

05-03-2016

Vandaag het eerste toernooi van 2016 bij Heartbeat Almere.

Om 9.00 uur hadden we afgesproken om te vertrekken. Erik ging alleen met zijn eigen auto. Hij houdt zelf graag de touwtjes is handen. Wij vertrokken met Ron, Martin, Ada en met Jhon als chauffeur. Ja, wij waren inderdaad maar met z'n vijven. Daarom hadden we vandaag een gastspeler uitgenodigd, Jos van Oud Capri. En daar hebben wij geen spijt van gehad. Wat een goede, rustige speler is dit. Het klikte ook meteen met de andere teamleden, alsof we nooit anders gedaan hadden.

JOS SMULDERS

Zoals ieder jaar is dit toernooi in twee poules verdeeld van 6 teams. Wij waren ingedeeld in poule B.

Als eerste moesten we het opnemen tegen OBHR. Doordat we weer met een ander team speelden en dus nog niet zo op elkaar ingespeeld waren, was het weer even wennen aan elkaar. We waren nog niet goed warm en begonnen met een kleine achterstand. Deze werd al heel snel ingehaald en wonnen uiteindelijk met 37-24.

De tweede wedstrijd was Heartbeat 2 aan de beurt. Dit zestal had de hulp ingeroepen van 2 jonge stagaires van de sportopleiding. Wij dachten hier dus een flinke dobber aan te hebben. Niets bleek minder waar. Wij speelden gewoon ons eigen spelletje, bleven zeer rustig en wonnen met dikke cijfers 41-19. Dit gaf veel zelfvertrouwen voor de volgende wedstrijd tegen Haagsche Bluf, die na de pauze plaats zou vinden.

Doordat Trimclub Leiden met een tekort aan spelers kampten hebben Jos en Ada, ook nog 2 wedstrijden van 20 minuten, met dit team meegespeeld en ..........natuurlijk gewonnen! Ron moest als scheidsrechter fungeren en Jhon als teller.

Van 12.35 uur tot 13.15 uur pauze. Even lekker zitten en wat eten en drinken, want 4 wedstrijden achter elkaar spelen is best vermoeiend met de wetenschap dat we na de pauze nog eens 3 wedstrijden achter elkaar moesten spelen.

Na weer wat uitgerust te zijn begonnen we aan het tweede deel van vandaag. Eerst tegen Haagsche Bluf, op papier de zwaarste tegenstander. Ook hier begonnen we weer met een achterstand, maar omdat we totaal niet meer in paniek raken, kwamen we al weer snel terug en na 20 minuten stond er een mooie stand op de teller van 37-26.

De volgende tegenstander was Trimclub Leiden. Zij hadden nu de hulp ingeroepen van wat andere spelers. Aan de ene kant is het best vermoeiend om 3 wedstrijden na elkaar te spelen, maar aan de andere kant zit je wel in die flo, zodat je eigenlijk door kan blijven gaan. En dat bleek nu ook weer. Weer begonnen we met een kleine achterstand, om dan toch uiteindelijk te winnen met grote cijfers 40-19.

De laatste wedstrijd moesten we het opnemen tegen Phoenix uit Purmerend. Normaal gesproken winnen we hier altijd van. Alhoewel ze de laatste tijd wat vers bloed in hun team hebben en steeds leuker gaan spelen. Maar tegen Cardiosport Rijnmond kunnen ze nog niet op. Zoals gewoonlijk vandaag begonnen we ook hier met achterstand, maar die werd al snel teniet gedaan. Uitslag: 38-21. Alles gewonnen met grote cijfers, dus 1e in de poule.

Daar het toernooi te vroeg afgelopen zou zijn waren er nog, voor de grap, (kruis) finales ingepland. Dat wil zeggen: de nrs. 6 van beide poules tegen elkaar, zo ook de nrs. 5 enz. Omdat wij als laatste wedstrijd gepland stonden ( 1e in de poule), hebben Jhon en Erik ook nog meegespeeld met Trimclub Leiden tegen Oud Capri. Helaas verloren met 1 puntje verschil. Maar ja, de rangschikking was toch al bekend. Zo moesten we dus nog even flink aan de bak tegen de nr.1 van poule A en dat was Heartbeat Almere 1. Een herhaling van de finale bij ons eigen toernooi op 9 mei 2015. Die werd toen door ons gewonnen. Nu lag het iets anders. Spannend was het zeker! Wij speelden lekker en bouwden een voorsprong op van 5 punten, die door wat miscommunicatie en wat onnodige fouten teniet werd gedaan. Maar het was en bleef een spannende strijd. En het ging mooi gelijk op. Maar wat bij Almere wel lukte, lukte bij ons net niet. Uiteindelijk gaf de teller 29-33 aan voor Haertbeat. Jammer. Volgende keer beter en hopelijk een revanche op één van de andere toernooien dit jaar. Maar het gaf ons veel voldoening dat we toch met een geweldige oorkonde voor de eerste prijs naar huis konden.

Al met al was het weer een geweldige , leuke en gezellige dag. Dank aan Jos, die heel de dag met de volle inzet met ons team mee heeft gedaan. "Jos, als we volgende keer een mannetje tekort komen, we weten je te vinden."

Over twee weken, 19 maart, gaan we naar "de Meerbloem"in Zoetermeer.