Heartbeat Almere 2018

24-02-2018

Ons eerste toernooi in 2018. Op naar Almere.

Om even over negen vertrokken wij vanaf de Margriethal met Jhon, Ron, Peter, Lauran, Erik, Frans en Ada. Na een uurtje rijden waren we op plaats van bestemming. Eerst even gezellig met iedereen kletsen met een kop koffie erbij. Om 10.45 uur was het tijd om te verkleden en even in te spelen.

Voor aanvang van het toernooi werd er een indrukwekkende minuut stilte gehouden voor Roel Botter, de naamgever van het toernooi en méér dan een lid van Heartbeat, en voor de dochter van Jan (Haagsche Bluf) die verleden week is overleden.

Omdat Haagsche Bluf zich afgemeld had, omdat zij veel zieken in de ploeg hadden, werd er deze dag met een Allstar Team, buiten mededinging, gespeeld.

Helaas staat Ron niet op de foto.

11.00 uur De strijd kan beginnen.

Wij waren ingedeeld in de sterke A poule. Dat kwam natuurlijk omdat we al 2 keer 1e zijn geworden in de B poule.

De eerste wedstrijd werden we gelijk gekoppeld aan onze trainingsmaatjes van Oud Capri. Een spannende strijd die mooi gelijk opging maar uiteindelijk werd gewonnen door de Friends met 40-33.

Op naar de tweede wedstrijd tegen HeartBeat 1. Altijd een heel fanatieke tegenstander, maar we lieten ons niet gek maken en de winst 30-26 was voor ons.

Omdat we hierna 2 wedstrijden niet ingedeeld waren, hebben we met een paar Friends meegespeeld met het Allstar team, die ook gewonnen werd.

Na de pauze moesten we aantreden tegen VéPéZet. Ook daar gingen we er met de winst vandoor 36-34.

De volgende wedstrijd tegen onze Zaanse vrienden Hartenjagers. Je kan zien dat zij ervaren spelers als Nico (gestopt) en Roland (ziek) erg missen. Normaal gesproken gaat de strijd met ons gelijk op, maar nu wonnen wij glansrijk met 41-23.

De laatste wedstrijd in de voorronde was tegen De Meiden. Een leuk team van alleen maar dames, waarvan er een aantal flink hard kunnen smashen. Maar zoals wij vandaag speelden, zijn we (bijna) niet te verslaan en ook deze wonnen wij met 35-26.

Eerste in Poule A, dus moesten we in de kruisfinale tegen de nr.1 van Poule B. Heartbeat 2.

Daar Heartbeat 2 te kampen had met zieken, werd er een beroep gedaan op Heartbeat 1 om het team met 2 goede spelers compleet te maken en te versterken.

Dit werd een geweldige en zeer spannende wedstrijd die mooi gelijk opging. Nog 1 minuut te spelen en we stonden met 1 punt voor. Helaas werd er door ons een smash net buiten het veld geslagen. Gelijke stand 26-26. Heartbeat mocht serveren en na een aantal keer overspelen scoorden zij het winnende punt. 26-27 met voor ons een 2e plaats tot gevolg. Jammer maar helaas!

We hebben weer een geweldige dag gehad met een leuke ploeg en een mooi resultaat, want met 1 puntje verschil verliezen is toch geen schande!