Leiden e.o. 2016

09-04-2016

Met het team op volle sterkte (tenminste dat dachten we), hadden we vandaag een toernooi bij Harttrimclub Leiden e.o. in Leiderdorp. Om 12.00 uur startte de warming-up op de klanken van André Rieu. Nadat iedereen de spieren goed los gemaakt had en sommige er zelfs een dansje op waagden, kon er begonnen worden met de wedstrijden. Wij waren ingedeeld in groep D met Phoenix Purmerend, de Hiphoppers uit Culemborg en Hartetroef uit Katwijk.

Bij de eerste bal die gelagen werd, een mooie set-up van Lauran op Jhon, ging het voor Jhon totaal verkeerd. Hij raakte zwaar geblesseerd aan zijn hamstring, terwijl hij nog geen bal geraakt had.De EHBO kwam er aan te pas en zijn kuit werd direct gekoeld. Helaas mocht het niet baten, zodat hij de hele dag aan de kant moest toekijken. Moeilijk te verkroppen voor een fanatiekeling als hij. Wij moesten dus heel de dag op zoek naar een invaller van één van de andere verenigingen die, op het moment dat wij moesten spelen, vrij waren. Dat lukte goed resp. door iemand van Hartslagen, OBHR, Cardio Cracks en last but not least Jos Smulders, ons trainingsmaatje en eerdere gastspeler van Oud Capri.

De 3 wedstrijden in de voorronde werden glansrijk door ons gewonnen met grote cijfers.

Cardiosport Rijnmond - Phoenix 22-16

Cardiosport Rijnmond - Hiphoppers 35-10

Cardiosport Rijnmond - Hartetroef 27-13

Als groepswinnaar geïndigd, dus op naar de winnaarsronde tegen

Alkmaar (winnaar groep C) 14-21 gewonnen

Leiderdorp (winnaar groep A) 15-21 gewonnen

Hartenjagers (winnaar groep B) 18-20 gewonnen

Weer 3 klinkende overwinningen behaald, dus in de finale voor de 1e en 2e plaats.

Doordat Haagsche Bluf van Oud Capri won, waren de Hagenezen onze tegenstander in een spannende strijd. Maar wat Oud Capri niet lukte, lukte ons wel. Na een spannende strijd waarin we toch steeds voorstonden en die voorsprong niet uit handen gaven, werd er een mooie overwinning behaald van 21-24.

1e Plaats Cardiosport Rijnmond

2e Plaats Haagsche Bluf

3e Plaats Hartenjagers

4e Plaats Oud Capri

Omdat Leiden nooit een beker als prijs heeft, kregen we een heerlijke appeltaart, die we maar gelijk opgegeten hebben, met een drankje erbij, en een lekkere Goudse kaas met een pot mosterd. Deze eten we met z'n allen op tijdens de woensdagavond les, waar alle volleyballers lid van zijn.

Na een ontzettend gezellige dag was het weer tijd om naar huis te gaan. Omdat Jhon niet in staat was om terug te rijden met zijn blessure, heeft Lauran het stuur maar overgenomen en ons veilig thuisgebracht.

We gaan nu toeleven naar ons eigen toernooi op 23 april in Schiedam.

IK HEB ER ZIN IN!!!