O.B.H.R. Gendt 2017

18-02-2017

Omdat Lauran en Erik verhinderd waren en Ada geblesseerd was, hadden we een vervanger geregeld. Nico van team 2 en René van Oud Capri vonden het geweldig om met ons mee te spelen. Oud Capri was niet uitgenodigd.

Na een gezellige ontvangst in Sporthal Walburgen, gingen de heren zich voorbereiden op een mooie volleybaldag. Wij waren ingedeeld bij HTC Leiden, VVCS AnnA Oss en Cardiofitters Veenendaal.

De eerste wedstrijd moeten we altijd even warm draaien, maar daar had de tegenstander HTC Leiden ook duidelijk last van. Het werd een regelrechte walk-over voor ons: 41-19. Een mooi resultaat om de dag mee te beginnen.

De tweede match ging tegen onze gezellige Brabanders: VVCS AnnA Oss. Een leuke ploeg waarbij er een aantal spelers toch best een aardig balletje kunnen slaan. Maar tegen Cardiosport Rijnmond konden ze duidelijk niet op 37-24 winst.

De derde en laatste wedstrijd in de poulefase ging het er echt om. Cardiofitters Veenendaal is écht een goeie ploeg. Zij hebben een paar spelers die behoorlijk hard kunnen smashen en alles wordt in drieën gespeeld. Het was spannend van de eerste tot de laatste minuut. Dan stond Veenendaal weer voor en dan wij weer.

Nog 30 seconden te spelen en de stand was gelijk 30-30. Veenendaal aan serve. Mooie bal van Peter en het werd 31-30. Nog 17 seconden te spelen. Opslag van Jhon en Veenendaal ving de bal goed op, speelde hem door en miste. De winst was binnen 32-30. Wat een opluchting, maar het was een gewéldige wedstrijd.

1e in de poule.

Na de pauze, waarin we een heerlijke kom soep kregen van de organiserende vereniging, moesten we voor de 1e, 2e en 3e plaats strijden tegen de Meerbloem uit Zoetermeer (1e poule A) en Hartenjagers Zaanstreek (1e poule C).

De 1e finale wedstrijd ging heel gelijk op tegen de Meerbloem. Op een gegeven ogenblik stonden we zelfs 2 punten achter. Dit kan je natuurlijk als C.S.Rijnmond niet op je laten zitten en de rust moest even terugkeren in de ploeg.

Dit lukte en we gaven bijna geen punt meer weg, met een verbluffende uitslag van: 40-28.

Nog 1 Wedstrijd te gaan. Op papier de moeilijkste van de dag: Hartenjagers!

Wat er gebeurde weet ik niet, angst, misschien grote angst, maar de Jagers waren geen schim van hoe ze normaal spelen. En daarentegen kregen wij vleugels. Alles liep perfect. Er werden haast geen foutjes gemaakt, met een verbluffend resultaat: 42-19 !!!!!!

We kunnen weer terug kijken op een geweldige dag met een eerste prijs als einduitslag.

De Meerbloem werd tweede en de Hartenjagers derde.

Bedankt O.B.H.R. voor het goed georganiseerde toernooi en René dat je mij wilde vervangen.