Toernooi Friends4Life 2017

13-05-2017

Fotocollage Toernooi 13 mei 2017

Wat een gestress de laatste 2 weken voor het toernooi. Denk je alles rond te hebben, zeggen er 3 verenigingen af. Eerst belde Hartslagen Alkmaar met de mededeling dat Koos van het team overleden was. Heel begrijpelijk dat je dan niet direct aan een vrolijk toernooi deel wilt nemen. Tijdens het toernooi bij Haagsche Bluf meldde OBHR zich ook bij ons af omdat ze niet genoeg deelnemers hadden. En tot overmaat van ramp werd ik de dag voor het toernooi ook nog eens gebeld door John Erades dat ook Leiden e.o. niet genoeg volleyballers had om mee te doen met het toernooi.Dit was dus een flinke tegenvaller die laatste dagen en kon ik weer op zoek naar nieuwe deelnemers. Contact opgenomen met Maaike van VéPéZet en zij had binnen een halve dag een team bij elkaar. GROTE KLASSE MAAIKE!!!

OBHR en Leiderdorp (die in eerste instantie niet ingeschreven hadden omdat ze te weinig spelers hadden) samengevoegd tot een combinatie-team en alleen voor Leiden e.o. geen vervanger meer gevonden, zodat we het maar met een Allstar team gedaan hebben, buiten mededinging. De Meerbloem had ook te weing deelnemers, maar kwamen gelukkig wel. De Wielewaal was bereid om de ploeg aan te vullen.

Nu alle stess naast je neerleggen en toeleven naar de dag van het toernooi.

Zaterdag 13 mei was het dan zover. Om 7.30 uur waren bijna alle spelers en vrijwilligers aanwezig in de Groenoordhal om de boel op te bouwen en gezellig te versieren. Muziekje erbij, gezelligheid alom.

Om 8.45 uur arriveerden de eerste verenigingen al. Ze hadden er duidelijk zin in. Eerst gezellig een kopje koffie met elkaar met Vlaardingsche boterkoek, en dan snel omkleden voor de grote dag.

Een aantal sponsors waren al vroeg aanwezig.

Om 10.00 uur was het zover. Ron opende het toernooi en heette iedereen welkom. Daarna hebben we een minuut stilte gehouden voor Koos van Hartslagen. Hij was een vaste speler van het team uit Alkmaar.

We konden starten met de warming up. Helaas.....de muziek deed het niet meer. Dat kon er ook nog wel bij. Dan maar zonder Justin Timberlake. Ach, als de spieren maar opgewarmt worden. Verder maar hopen dat alles goed gaat. De wedstrijden konden beginnen.

                                                                  Onze (be)trouwe(bare) wedstrijdleider

Peter van der Schot

Ik zal niet alle wedstrijden verslaan, want daar waren het er veel teveel voor. Hier volgen wel de uitslagen van team Friends4Life (voorheen Cardiosport Rijnmond 1).

In de voorronde:

H.T.C.Gouda - Friends4Life 7 - 41

Friends4Life - OBHR 24 - 22

Friends4Life - Haagsche Bluf 23 - 23

1e in de poule. Op naar de kruisfinales

Friends4Life - Meerbloem 21 - 22

Heartbeat Almere - Friends4Life 24 - 26

VéPéZet - Friends4Life 28 - 16

4e in de poule, jammergenoeg strijden om plaats 5 en 6.

Haagsche Bluf - Friends4Life 18 - 26

Meerbloem - Friends4Life 23 - 18

Helaas was de 6e plaats vandaag het hoogsthaalbare wat we konden bereiken. We hebben geweldige wedstrijden gespeeld, maar er waren een paar ploegen bij die boven zichzelf uitstegen.

De grote finale was dezelfde als verleden jaar : Hartenjagers Zaanstreek - Oud Capri Rotterdam

Deze werd uiteindelijk met grote cijfers gewonnen door de Rotterdammers. Dezelfde winnar als in 2016. Van harte gefeliciteerd!!!

De officiële einduitslag:

 1. Oud Capri
 2. Hartenjagers
 3. VéPéZet
 4. Heartbeat
 5. Meerbloem
 6. Friends4Life
 7. Haagsche Bluf
 8. AnnA Oss
 9. Cardio Cracks
 10. OBHR/Leiderdorp
 11. HTC Delft
 12. Phoenix Purmerend
 13. HTC Westland Monster
 14. Cardiosport Rijnmond
 15. HTC Gouda
 16. Allstars

Team 2: Arie-Paul-Frits-Boyke-Juust en Leen

Nadat iedereen gedouched had en aan een drankje en bittergarnituur zat, volgde de prijsuitreiking.

Zie fotocollage bovenaan deze pagina.

Zo rond 18.00 uur vertrok iedereen weer naar huis, terugkijkend op een hele geslaagde dag.

Met 11 teamleden van Friends4Life en Cardiosport Rijnmond 2, zijn we nog heerlijk naar de chinees geweest.

Het bleef nog lang onrustig........!!!!!

www.grootvlaardingen.nl/nieuws/algemeen/160399/groots-volleybaltoernooi-voor-ex-hartpatienten