Toernooi H.T.C. Gouda 2016

05-11-2016

Zaterdagmorgen om 8.30 uur vertrokken wij naar Sporthal de Zebra in Gouda. Eigenlijk waren we een beetje te vroeg en hadden we een half uurtje later weg kunnen gaan, maar het was gezellig en hebben we wat langer koffie gedronken (en gelachen) dan anders.

In Gouda spelen ze altijd in 3 poules van 5 teams.

Wij waren ingedeeld bij:

Hartslagen Alkmaar

AnnA Oss

Oud Capri

HTC Leiderdorp

Cardiosport Rijnmond

In de voorrondes moesten we dus 4 wedstrijden spelen van 15 minuten.

Het spelen ging een stuk beter dan 2 weken geleden in Zaandam.

Er werd goed overgespeeld en weinig fouten gemaakt. We waren serieus bezig en bleven rustig ons eigen spelletje spelen.

Harslagen - Cardiosport 21 - 30 Een mooi begin.

De 2e wedstrijd ging tegen AnnA Oss en omdat zij 1 speler tekort kwamen, hadden ze de hulp ingeroepen van Marcel Burggraaf van Oud Capri. Maar ondanks deze versterking konden ze het niet winnend afsluiten. Cardiosport - AnnA Oss 26 - 21. Weer 2 punten voor ons erbij.

Partij nr.3 moesten we echt aan de bak, want die ging tegen het altijd lastige Oud Capri. Het werd een strijd die mooi gelijk opging. Dan stonden wij weer voor, dan Oud Capri. Maar op het laatst maakten de Rotterdammers toch net wat meer puntjes dan wij.

Cardiosport - Oud Capri 22 - 25. Jammer!!!

De laatste poulewedstrijd was tegen HTC Leiderdorp. Een walk-over!

Winst met 13 - 34.

Jammer van het verlies tegen Oud Capri. We werden tweede in de poule en omdat er dan geen kruisfinales gespeeld worden omdat er in 3 poules gestreden wordt, moeten de nummers 1 van elke poule tegen elkaar voor plaats 1, 2 en 3, alle teams die tweede in de poule geworden zijn voor de plaatsen 4, 5 en 6 enz.

De eerste wedstrijd voor de uiteindelijke klassering ging tegen het steeds beter wordende Delft.

Maar als je rustig blijft en je eigen spelletje blijft spelen, komt het uiteindelijk allemaal goed. De winst ging naar ons met 22 - 25.

De laatste wedstrijd moesten we aantreden tegen Haagsche Bluf. Ja die altijd fanatieke Bluffers (lees Willem) laten zich niet gek maken en gaan voor de volle winst. Bij ons was het fanatisme een beetje weggezakt (lang leve de lol) en dus ging de winst nipt naar de Hagenezen. 23 - 21.

Haagsche Bluf werd uiteindelijk 4e

Cardiosport Rijnmond 5e

en Delft 6e.

De Meerbloem won tot ieders verbazing het toernooi. VERRASSEND!!! Maar ja, zij waren maar met 3 spelers en voor iedere wedstrijd werd er een beroep gedaan op de sterkere spelers van andere teams.

We kunnen weer terugkijken op een geweldig, gezellige dag. Vooral na afloop werd er weer wat afgelachen (en gedronken).

Nu komen de feestdagen er weer aan en houden we voorlopig vakantie.

Het eerstvolgende toernooi is in februari bij OBHR Gendt.