Toernooi H.T.C.Leiden e.o.

13-04-2019

Vandaag weer een heel gezellig toernooi in Sportcentrum "De Does" in Leiderdorp.

Verleden jaar waren we hier als 3e geeïndigd, dat resultaat wilden we natuurlijk wel verbeteren. Fanatiek.......? Ach, valt wel mee!

Onze poule in de voorronde bestond uit 4 teams t.w. R.I.S. uit Rotterdam, Hartenjagers, Hartetroef en Friends4Life.

De 1e wedstrijd moesten we al gelijk tegen R.I.S., waar we verleden jaar met 2 punten verschil van verloren hadden. Dit moest dus beter. Nadat we op een gegeven ogenblik met 3 punten achter stonden, zetten we de eindsprint in en wonnen uiteindelijk toch met 19-17.

De 2e wedstrijd was tegen Hartetroef, die op ons Lustrumtoernooi de Poedelprijs bemachtigd hadden.

Aan deze tegenstander hadden we geen kind en wonnen met dikke cijfers 32-11

De laatste game moesten we aantreden tegen onze Zaanse vrienden de Hartenjagers. Een team wat het laatste jaar een aantal goede spelers is kwijtgeraakt, dus echt wat minder zijn gaan spelen. Voorheen waren de wedstrijden Hartenjagers - Friends4Life altijd een gelijkwaardige strijd, maar nu wonnen wij met gemak met 25-11.

Na een pauze van 20 minuten begonnen we aan het vervolgschema.

Daar wij als 1e in onze poule geeïndigd waren, werden we gekoppeld aan de nr.2 van poule D: Leiden Woensdag, 2e poule B: Haagsche Bluf en de winnaar van poule A: Oud Capri.

Van de woensdaggroep uit Leiden wonnen we vrij gemakkelijk met 21-11

Haagsche Bluf werd verslagen met 26-8

En de wedstrijd tegen Oud Capri was zó spannend, het leek wel de finale van de dag. Het werd een gelijk opgaande strijd. Dan stond Oud Capri voor en dan wij.

Uiteindelijk werd de eindstand beslist in het eindsignaal. 18-17 in het voordeel van Friends4Life.

De finale was bereikt! Die moesten we spelen tegen R.I.S. Het werd een leuke wedstrijd die in het begin mooi gelijk opging, maar op het einde liepen we toch flink uit en wonnen met mooie cijfers 25-14.

Een gedeelte uit het prijzenpakket:

Zijn dít Friends4Life of niet?

Het was weer een geweldige dag met een geweldige uitslag.

Over 11 mei gaan we naar Rijswijk. Het toernooi van Haagsche Bluf met 18 teams. Verleden jaar werden we hier 4e. Niet slecht van de 18 teams, maar dat moet, na die mooie prestatie bij Leiden e.o., toch wel beter.