Toernooi Leiden e.o. 2018

07-04-2018

Wat een prachtig dag vandaag. De eerste zonnige 20 graden dag van 2018. Op naar het gezellige Sportcentrum "De Does" in Leiderdorp, met Jhon, Ron, Peter, Lauran, Erik en Ada.

We waren dit keer ingedeeld met Heart Beat Almere, R.I.S. uit Rotterdam en Leiden donderdag. De voorronde moesten we dus met gemak kunnen doorkomen. Alhoewel.......

De wedstrijd die wij dachten het zwaar te hebben was tegen Heart Beat. Maar niets bleek minder waar, we wonnen met een groot verschil 25-13.

R.I.S. waarvan we dachten een gemakkelijke tegenstander aan te hebben, waren goed in vorm en de strijd ging mooi gelijk op. Maar aan het einde was er toch een kleine voorsprong voor de Rotterdammers en zij gingen er uiteindelijk met de winst vandoor. 18-20.

De derde en tevens laatste wedstrijd in deze poule was tegen de donderdag groep van Leiden. deze mannen hadden nog niet zoveel kaas gegeten van volleybal en het werd een regelrechte walk-over met als einduitslag 31-8 voor de Friends.

R.I.S. werd 1e in de poule en wij 2e.

Door naar de winnaars/verliezersronde. (kruisfinales)

Oud Capri was de eerste tegenstander van de drie.

Zij waren vandaag sterk vertegenwoordigd en stonden al snel op voorsprong. Deze kregen we, door wat slordige foutjes, niet meer weggewerkt en de Rotterdammers gingen er met de winst vandoor. 16-21.

Even diep zuchten en alle krachten verzamelen voor de wedstrijd tegen Haagsche Bluf.

Het oude niveau kwam weer enigszins terug, we gingen weer wat beter spelen en sleepten uiteindelijk de winst binnen 20-15.

De laatste wedstrijd in de kruisfinale was tegen Leiden woensdag, die 1e geworden waren in de hun Poule. maar het was een team die wat rommelig speelde en ongecontroleerde ballen het veld ingooide na ten hoogste 2 keer te hebben overgespeeld. Wij bleven gewoon ons eigen spelletje spelen en we wonnen met 33-16.

Jammer dat we de wedstrijd tegen Oud Capri verloren hadden , anders hadden we in de finale gestaan. Deze ging nu tussen Oud Capri en de Hartenjagers Zaanstreek, die uiteindelijk gewonnen werd door de Rotterdammers.

Wij speelden om de 3e en de 4e plaats tegen de Cardio Cracks. We gingen ervoor! Want we doen het niet meer voor minder dan een plaats bij de top drie.

Nou, ik kan jullie vertellen, dat we weer bijna op het oude niveau stonden te ballen en we wonnen met een leuke stand 27-17.

Het was weer een hele geslaagde dag daar in Leiderdorp.

Op naar Haagsche Bluf over drie weken. Daar zijn we verleden jaar 3e geworden, dus gaan we nu voor een nog hogere positie.