Toernooi Leiderdorp 2017

08-04-2017

Daar gingen we weer. Op naar het altijd gezellige toernooi in Leiderdorp, waar we ooit begonnen zijn, zo'n 15 jaar geleden.

Op volle sterkte dit keer, zonder gastspelers.

Omdat de sportleidster van Leiderdorp ziek was, werd de warming-up door iemand anders verzorgd. Het was een beetje behelpen, maar de spieren waren weer los. En ik geef het je te doen, als je geen ervaring hebt met les geven, om dan ineens voor een groep van zo'n 100 man te gaan staan.

Om 12.20 was het zover. We konden aantreden voor de eerste wedstrijd. Wij waren ingedeeld bij Hartslagen - Alkmaar, Hiphoppers - Culemborg en Leiden woensdag.

Alle drie de partijen werden met grote cijfers gewonnen ( 23-16, 34-10, 23-15 ), zodat we eerste in de poule werden.

In de kruisfinales werden we gekoppeld aan: Hartenjagers ( Verlies 18-20 ), Heartbeat Almere ( Winst 25-19 ) en R.I.S. Rotterdam (Winst 25-19)

Daar we de wedstrijd tegen de Hartenjagers nipt verloren hadden, werden we tweede in deze poule van kruisfinales en moesten we spelen tegen de nr. 2 van de andere poule Haagsche Bluf, om de derde en vierde plaats. Deze ging helaas verloren met 22-24 door een paar onoplettendheden van onze kant. Haagsche Bluf werd op die manier 3e en Cardiosport Rijnmond 4e. Helaas!

De finale ging tussen Hartenjagers en Oud Capri.

De jagers werden uiteindelijk 1e, maar werden wel flink bijgestaan door onze Ron en Jos, omdat ze verschillende zieken hadden en dus maar met 4 man stonden vandaag. Maar ondanks de steun van andere spelers was het een verdiende overwinning, omdat Oud Capri niet in goede doen was.

Al met al kunnen we weer terugkijken op een geweldige dag. Over 3 weken (29 april) gaan we voor de eerste keer naar Haagsche Bluf. Onze Haagsche Willem heeft, samen met Jan, een volleybaltoernooi georganiseerd in de Marimbahal in Rijswijk.

Wij wensen hen heel veel succes!